Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Prikkel-arm varen Informatie

Hier vindt u alle aanvullende informatie die u nodig kan hebben alvorens het boeken van onze prikkelarme rondvaart!

Wanneer?

De prikkelarme rondvaart bieden we aan in de rustigere maanden: oktober, november, januari en februari en op een tijdstip waarop het typisch nog erg rustig is in -en om- de binnenstad: van 10:00 – 11:00 uur.

 

Voor wie?

Iedereen mag mee, wanneer u of uw geliefde gevoelig is voor prikkels, of wanneer u de extra rust gewoon kan waarderen. We informeren al onze passagiers goed over het doel van de vaart, dit om te voorkomen dat er per ongeluk toch teveel drukte aan boord voorkomt.

 

Waar?

Het opstappen is bij Hoog Catharijne, dit doen we omdat men vlak naast de steiger kan parkeren en met de lift vanuit de parkeergarage naar de begane grond naar de steiger kan komen. Deze route kunt u hier bekijken in een filmpje. ‘s ochtends vroeg is het doorgaans nog erg rustig in het winkelcentrum.

Onze boten zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk, om de boot in te komen moet u altijd nog een opstap maken én een klein trappetje van grofweg 4 treden af.

 

Wat?

We maken onze gebruikelijke rondvaart van één uur. We varen af van onder het winkelcentrum en keren hier na een uur ook weer terug. We varen met de klok mee. De route is dus als volgt:
mapIn geval van nood zijn er verschillende plekken waar we aan kunnen leggen om u van boord te laten gaan, dit kunt u aangeven bij de kapitein; deze zal dan zodra het kan ergens voor u aanleggen.

 

De boot

Voor deze vaart gebruiken we onze middenmaat boten als de Karel Schuttevaer
(Op de foto’s van de Karel Schuttevaer zijn de tafels bedekt en is er catering aan boord, dat is op de prikkelarme vaart niet het geval)

Deze schepen hebben een capaciteit van zo’n 46 personen; we verkopen echter slechts 20 zitplaatsen. Dit om iedereen zoveel mogelijk plek, ruimte en rust te geven aan boord.

De boot heeft aan de voorzijde twee deuren, hierdoor komt u de boot op en gaat u er ook weer vanaf. Achterin het schip is het toilet. In het middenschip zijn dakramen die bij lekker weer opengeschoven kunnen worden.

Er is aan boord van ieder schip een EHBOdoos, AED en reddingsvesten/ drijfmiddelen.

Verdere informatie:

 

 • De boten beschikken over een toilet
 • Vanwege de lage bruggen zijn onze boten ook relatief laag; van vloer tot plafond is zo’n 1.75cm. Niet iedereen kan hierin dus volledig rechtop staan.
 • De boten zijn elektrisch aangedreven, de motor maakt nagenoeg geen geluid
 • Ons gidssysteem is een computer die werkt op basis van GPS; het meet waar de boot zich bevindt en vertelt het deel van het gidsverhaal dat correspondeert met waar u langs vaart
 • (Hulp)honden zijn toegestaan aan boord

 

 

Prikkelarm niet prikkelvrij

We bieden deze vaart aan als een prikkelarme vaart, helaas kunnen we geen volledige prikkel-vrijheid garanderen. Dit omdat we varen door de binnenstad en met mensen werken. Mogelijke prikkels die zich kunnen voordoen zijn (niet beperkt tot):

 • Geluidssignalen als (verkeers)toeters (enkel vanuit het schip wanneer nodig i.v.m. de veiligheid)
 • Overig (verkeers)geluid van auto’s, bussen, fietsen, personen, ander vaarverkeer, etc.
 • Andere passagiers die moeite hebben met rustig of stil blijven
 • De elektrische motor maakt geen geluid, de boegschroef (waarmee de boot bij kan sturen) daarentegen wel. Deze gebruiken we zo min mogelijk en alleen wanneer nodig.
 • Kerkklokken of alarmen
 • Bouwactiviteiten
 • Natuurgeluiden: wind, regen, onweer, eendjes en ganzen

 

We doen er alles aan om deze prikkels te minimaliseren en een zo ontspannen mogelijke ervaring te bieden. Als je vragen hebt of specifieke zorgen wilt bespreken, neem dan gerust contact met ons op. We zijn hier om je een zo comfortabel mogelijke rondvaart te bieden.